Archieven: Sectors

Overheid

Spreekt uw stappenplan voor de auto-industrie het grote publiek aan?

De overstap naar elektrische voertuigen is een van de hoogste prioriteiten voor overheden, die een aanzienlijk bedrag uitgeven aan maatregelen om de elektrificatie op gang te brengen. Maar weet u zeker dat uw stappenplan voor de auto-industrie het juiste niveau van stimulansen genereert om de nichemarkt te transformeren naar een massamarkt?

Lees meerDatagedreven beleid leveren

Gebruik onze gegevens, analyses en inzichten over nieuwe en tweedehands auto’s om een praktijkgericht beleid op te stellen dat het grote publiek maximaal kan aanspreken.

RV’s nauwkeurig voorspellen

Voorspel, volg en vergelijk successen op het gebied van adoptiepercentages aan de hand van betrouwbare gegevens over restwaarden en prognoses.

Een pan-Europees overzicht krijgen

Ontdek snel en gemakkelijk het beleid en de acceptatiepercentages op de Europese markt.

Kijk verder dan de markt voor nieuwe auto's

Het meeste overheidsbeleid is voornamelijk gericht op de markt voor nieuwe auto’s, die slechts een fractie van het totale autoaanbod uitmaakt. Om ervoor te zorgen dat de auto-industrie blijft groeien, proberen overheden hun beleid uit te breiden naar de massamarkt en de markt voor tweedehands auto’s voor een meer holistisch overzicht.

Dankzij de toegang tot onze specificaties, prijzen, volumes en waardepalingen die door de fabrikant zijn goedgekeurd, kunt u het potentieel van de markt voor tweedehands auto’s benutten om de betaalbaarheidskloof te overbruggen en ervoor te zorgen dat u de juiste voertuigsegmenten stimuleert voor de bredere markt.

U kunt onze data gebruiken om:

 • De acceptatiegraad van elektrische voertuigen in verschillende landen te meten voor uw eigen besluitvorming en om het beleid hierop aan te passen
 • Restwaarden voor en na aanpassingen te volgen en vergelijken en om te kijken of de acceptatie versnelt of vertraagt
 • Grensoverschrijdende laadinfrastructuur en connectortypes te vergelijken om de aantrekkingskracht van markten vanuit infrastructuurperspectief te bepalen
 • Marktaandeeldoelstellingen te meten om op schema te blijven met uw acceptatieagenda
 • Op de hoogte te blijven van de megatrends in de sector met betrouwbare informatiegegevens om beleidsbeslissingen bij elk denkbaar scenario te onderbouwen

EV-Volumes

Lees meer

Zijn elektrische voertuigen werkelijk rendabeler?

Gebruik onze intuïtieve applicatie Car Cost Expert en:

 • Simuleer en vergelijk de TCO-waarden van individuele voertuigen om uit te zoeken welk voertuig werkelijk het meest kosteneffectief is.
 • Investeer in het meest voordelige segment voor uw onderneming.

CAR COST EXPERT

Bent u een belastingadviseur of advocaat die onze gegevens en analyses gebruikt?

Naast beleidsinformatie worden onze gegevens, analyses en inzichten ook gebruikt door andere overheidsinstanties, van douane tot rechtbanken. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Belastingadviseurs kunnen vertrouwen op onze betrouwbare waardebepalingen van voertuigen om de exacte prijs te weten die belastbaar is op voertuigen
 • Onze waardebepalingen zijn gerechtelijk goedgekeurd en kunnen worden gebruikt om waarden toe te wijzen aan voertuigactiva in zaken zoals ongevallen

LeES MEER

Waarom overheidsmedewerkers op onze gegevens vertrouwen

Wij bieden tot 20 jaar aan prijsgegevens, analyses en inzichten – gestandaardiseerd in heel Europa – om overheden te helpen een duurzaam automobielbeleid te ontwikkelen.

Ontdek nog meer redenen waarom Eurotax de juiste keuze is voor overheidsmedewerkers.


Ja, neem contact met mij op over Eurotax

Let wel, wij leveren alleen abonnementsdiensten en kunnen geen losse waardebepalingen doen.

* Verplicht


Wij bieden onze producten en diensten enkel aan zakelijke klanten aan. Een medewerker van Eurotax zal persoonlijk contact met u opnemen en de producten en diensten van Eurotax aan u uitleggen. De verwerking van uw persoonsgegevens is gebaseerd op artikel 6 lid 1-punt b) en punt f) van de AVG zoals beschreven in het Privacybeleid van Eurotax.

Maximaliseer de efficiëntie

Verbeter en bescherm het overheidsbeleid en de overheidsdiensten met data en inzicht en van Eurotax.

Onze identificatiegegevens helpen klanten uit de overheidssector om:

 • Complete wagenparken te catalogiseren in combinatie met onze VIN-dienst
 • De juiste specifieke data over voertuigen voor individuele noden van de sector te vinden, met een pan-Europese dekking
 • De algemene werking van het systeem te verbeteren, van wagenparkbeheer tot belastingen en wetgeving

Onze oplossingen

Car Cost Expert

De total cost of ownership concurrerend en aantrekkelijk maken voor klanten

Car to Market

Een toonaangevend adviesbureau dat focust op het ontwerpen, bouwen en lanceren van voertuigen

Compare

Voertuigen kopen, controleren en verkopen met behulp van betrouwbare, gecontroleerde data

Data & API-oplossingen

Alle data die u tijdens de hele levenscyclus van een voertuig nodig hebt, op uw voorwaarden

Forecast Web

Winstgevendheid verbeteren, risico's beperken en verlies minimaliseren met ongeëvenaarde restwaardevoorspelling

Residual Value Intelligence

Trends op de markt voor tweedehandsauto's bepalen, de omzet maximaliseren en de winstmarges beschermen

EV Volumes

Gespecialiseerde data over het volume en de prognoses van elektrische voertuigen waarop u kunt vertrouwen

Telematica

Telematica

Zorg ervoor dat uw innovaties de juiste vorm en specificatie krijgen voor de belangrijkste spelers en producten in de autosector, door hand in hand met Eurotax te werken.

Hoe wij u kunnen helpen

Van connectiviteit en telematica tot opkomende technologische oplossingen, wij werken samen met pioniers op het gebied van technologie om innovatieve producten en diensten in de autosector te helpen uitrollen.

Waarom Eurotax gebruiken?

Onze klanten gebruiken onze toonaangevende data en inzichten om noden op het gebied van voertuigen en de technologische noden van elke autofabrikant in kaart te brengen.

De juiste specificaties zien te vinden

Onze specifieke data helpen u tijdens de plannings- en ontwerpfase van een nieuw voertuigmodel te bepalen waar en hoe uw product kan worden geïnstalleerd.

Houd alle touwtjes strak

De identificatiedata van Eurotax helpen u uw stock bij te houden, zodat u altijd weet in welke voertuigen uw producten zijn geïnstalleerd.

Ja, neem contact met mij op over Eurotax

Let wel, wij leveren alleen abonnementsdiensten en kunnen geen losse waardebepalingen doen.

* Verplicht


Wij bieden onze producten en diensten enkel aan zakelijke klanten aan. Een medewerker van Eurotax zal persoonlijk contact met u opnemen en de producten en diensten van Eurotax aan u uitleggen. De verwerking van uw persoonsgegevens is gebaseerd op artikel 6 lid 1-punt b) en punt f) van de AVG zoals beschreven in het Privacybeleid van Eurotax.

Een helpende hand voor uw klanten

Om uw klanten echt te helpen besparen op brandstofkosten, onderbrekingen, kilometers, stilstand en inefficiëntie terug te schroeven, en de veiligheid van de bestuurder te vergroten, moet u precies weten met wat zij rijden zodat u de juiste eenheid en software kunt monteren.

Onze VIN-opzoekdienst vertelt u precies welke optionele extra’s op een voertuig zijn gemonteerd, zodra het de fabriek verlaat. Zo garandeert u dat de gebruikers van het wagenpark van uw klanten de cruisecontrol efficiënt gebruiken, de stop-/start-technologie altijd hebben ingeschakeld en alle veiligheidsvoorzieningen van hun voertuig efficiënt gebruiken.

Snelle en nauwkeurige VIN-identificatie

In tegenstelling tot andere methoden voor voertuigidentificatie, zoals VRM, kunt u met VIN de configuratie van een auto kennen zodra deze van de productielijn rolt. Dit betekent dat u een stap voor kunt zijn om te weten welke trackingeenheden nodig zijn, om de juiste software te installeren en de snelste processen voor de installatie.

Stel nauwkeurige en concurrerende offertes op voor telematicacontracten door VIN te gebruiken om uw concurrentie een stap of twee voor te zijn.

Onze oplossingen

Residual Value Intelligence

Trends op de markt voor tweedehandsauto's bepalen, de omzet maximaliseren en de winstmarges beschermen

Residual Value Monitor

De voorraadprestaties monitoren, analyseren en benchmarken op nationaal niveau in heel Europa

Professionele dienstverlening

Maak indruk op uw klanten met toonaangevende marktinformatie over de auto-industrie

Of u nu een verkoopgesprek voert met een klant, een audit of een due diligence uitvoert, ontdek nieuwe invalshoeken in uw analyses en bied uw klanten meer waarde door uw portefeuille te verrijken met onze betrouwbare marktinformatie en -gegevens.

Lees meer


Betrouwbare gegevensbronnen

Presenteer prognoses en waardebepalingen met vertrouwen door gebruik te maken van exacte gegevens uit door de fabrikant goedgekeurde bronnen.

Dagelijks nieuwe inzichten uit de sector

Verken industrietrends en restwaardeontwikkelingen met gegevens die dagelijks worden bijgewerkt voor grotere nauwkeurigheid.

Verbeterde portfolioplanning

Zie onmiddellijk wat er verkocht wordt, hoe snel en tegen welke prijs – maximaliseer uw advieswaarde.

Verhoog uw verkoop met datagestuurde inzichten

Vertrouw niet op onvolledige marktaandeelprognoses en off-the-web voorspellingen. Beschik over de exacte gegevens en toon uw bekwaamheid aan potentiële klanten.

De nauwkeurigheid van onze gegevens is te danken aan een betrouwbare methodologie in combinatie met geavanceerde statistische algoritmen:

 • Zeer nauwkeurige gegevens over marktaandelen en volumes om te begrijpen hoe bepaalde merken op de markt presteren
 • Betrouwbare gegevens over de totale eigendomskosten op een intuïtief platform, zodat u waarden kunt simuleren en de meest rendabele voertuigen – en vervolgens segmenten – kunt bepalen
 • Informatie over restwaarden en monitoring – blijf op de hoogte van trends en gebruik deze informatie voor uw pitches, zodat u de risicopositie van uw klanten op betrouwbare wijze kunt beoordelen

EV volumes

Car cost expert

Residual value intelligence

Bied sterker advies aan fabrikanten

Krijg meer inzicht in waarom bepaalde modellen over- of ondermaats presteren. Ontdek nieuwe mogelijkheden om de prestaties te verbeteren en adviseer fabrikanten dienovereenkomstig:

 • Benchmark restwaarden met concurrerende modellen om hiaten op te sporen en deze te verbeteren
 • Verbeter de volume- en portfolioplanning met betrouwbare registratiegegevens
 • Ontdek verschillende technologieën en trends op het gebied van celtechnologie met onze gegevens over accu’s

EV volumes

Residual value monitor

Voer met meer vertrouwen due diligence uit

Tijdens waardebepalingen moeten auditors toegang hebben tot actuele informatie om risico’s te beoordelen – vooral voor bedrijven met grote activarisico’s in hun boeken.

Gebruik onze gegevens om uw serviceniveau te verbeteren en onderbouw uw vaststellingen om indruk te maken op uw klanten.

Residual value intelligence

Waarom professionals uit de auto-industrie op onze gegevens vertrouwen

Onze gegevens zijn onafhankelijk van belanghebbenden in de auto-industrie en dekken op betrouwbare wijze 99% van de voertuigen met toonaangevende details en nauwkeurigheid.

Ontdek nog meer redenen waarom Eurotax de juiste keuze is voor professionals uit de auto-industrie.


Ja, neem contact met mij op over Eurotax

Let wel, wij leveren alleen abonnementsdiensten en kunnen geen losse waardebepalingen doen.

* Verplicht


Wij bieden onze producten en diensten enkel aan zakelijke klanten aan. Een medewerker van Eurotax zal persoonlijk contact met u opnemen en de producten en diensten van Eurotax aan u uitleggen. De verwerking van uw persoonsgegevens is gebaseerd op artikel 6 lid 1-punt b) en punt f) van de AVG zoals beschreven in het Privacybeleid van Eurotax.

Toegang tot alle gebieden

Gebruik onze marketingtrends en trackingdata om:

 • De complexe restwaardemarkt in één oogopslag te ontcijferen
 • Restwaardetrends in veel Europese landen te verkrijgen
 • Ruwe data en analyses te bekomen die u zullen helpen uw pitches te perfectioneren
 • Uw due diligences te verrijken met cruciale perspectieven op risicoposities van voertuigactiva
 • Onze data en inzichten te gebruiken om uw bedrijfsstrategie te onderbouwen en winst te maken

Zes voordelen bij het bewaken van de restwaarde

Vertrouw op bewezen expertise

Onze beste methoden en waardebepalingstechnieken zijn in de afgelopen 80 jaar geëvolueerd. Wij publiceren elke maand nauwkeurige cijfers voor volledige transparantie.

Onze oplossingen

Car Cost Expert

De total cost of ownership concurrerend en aantrekkelijk maken voor klanten

Compare

Voertuigen kopen, controleren en verkopen met behulp van betrouwbare, gecontroleerde data

Car to Market

Een toonaangevend adviesbureau dat focust op het ontwerpen, bouwen en lanceren van voertuigen

Data & API-oplossingen

Alle data die u tijdens de hele levenscyclus van een voertuig nodig hebt, op uw voorwaarden

Forecast Web

Winstgevendheid verbeteren, risico's beperken en verlies minimaliseren met ongeëvenaarde restwaardevoorspelling

Residual Value Monitor

De voorraadprestaties monitoren, analyseren en benchmarken op nationaal niveau in heel Europa

Fabrikanten & importeurs

Blijf de concurrentie één stap voor met betrouwbare prijzen en specificaties voor nieuwe en tweedehandsauto's

We steunen uw commerciële strategie en richten ons daarbij op de optimale restwaarden en lagere totale eigendomskosten, zodat u meer auto's kunt verkopen met een hogere winst.

Lees meer


Planning van prijzen en volumes

Optimaliseer uw voertuigportefeuille met deskundige ondersteuning en gegevens, van de introductie tot na de verkoop.

Prognoses van restwaarden en totale eigendomskosten

Ontwerp voertuigen voor de klant van morgen met gedetailleerde voertuigspecificaties en nauwkeurige prognoses.

Toegankelijke analyse van alle gegevens

Onthul complexe algemene gegevens van de hele Europese markt en deel deze via een duidelijke indeling.

Strategie

Dankzij onze combinatie van robuuste gegevens en interne expertise verkent u makkelijker de marktkansen en verbetert u uw strategische routekaarten. U kunt op ons rekenen voor het volgende:

 • toegang tot betrouwbare marktvooruitzichten, trends en meningen van experts
 • inzicht in de strategie van de concurrent, zodat u lacunes kunt opsporen
 • nauwkeurige prognoses voor de productieplanning
 • grondige interdisciplinaire gegevens over meerdere merken voor een uitgebreid inzicht

Traceergegevens van elektrische voertuigen

Residual value INDEX

 

Productontwikkeling en volumeplanning

Stippel de marktcompetentie van uw voertuig uit gedurende de hele levenscyclus:

 • Bekijk welke impact veranderingen in prijs, specificatie en uitrusting hebben op toekomstige restwaarden en totale eigendomskosten
 • Optimaliseer de planning van de volumes en portefeuilles, evenals de verkoopkanalen (detailhandel, eigen captive, leasing, andere b2b-kanalen)
 • Beoordeel de mogelijke restwaarde van een voertuig, inclusief de aanbevelingen voor verbetering
 • Vergelijk de restwaarden per voertuigklasse, merk en/of land

Car to market

Residual value INDEX

Residual value monitor

Gegevens over de totale eigendomskosten

Traceergegevens van elektrische voertuigen

B2b-verkoop en remarketing

Krijg toegang tot alle gegevens, zodat u de totale eigendomskosten kunt benchmarken en uw klanten het aantrekkelijkste aanbod kunt doen:

 • Simuleer prijzen, specificaties en kortingen, en optimaliseer zo uw totale eigendomskosten ten opzichte van belangrijke concurrenten
 • Vergelijk de totale eigendomskosten van uw modellen met die van de concurrentie en laat de voordelen van uw totale eigendomskosten zien voor hogere verkopen

Gegevens over de totale eigendomskosten

Fabrikanten en importeurs vertrouwen op onze gegevens

Onze gegevens zijn betrouwbaar, berusten niet op de belanghebbenden in de auto-industrie en omvatten 99% van de voertuigen met toonaangevende detaillering en nauwkeurigheid.

Ontdek waarom fabrikanten en importeurs nog meer voor Eurotax kiezen.

Ja, neem contact met mij op over Eurotax

Let wel, wij leveren alleen abonnementsdiensten en kunnen geen losse waardebepalingen doen.

* Verplicht


Wij bieden onze producten en diensten enkel aan zakelijke klanten aan. Een medewerker van Eurotax zal persoonlijk contact met u opnemen en de producten en diensten van Eurotax aan u uitleggen. De verwerking van uw persoonsgegevens is gebaseerd op artikel 6 lid 1-punt b) en punt f) van de AVG zoals beschreven in het Privacybeleid van Eurotax.

Volledige ondersteuning

Onze klanten vertrouwen op ons om hen te helpen de juiste investeringsbeslissingen te nemen die de verkoop een boost geven en de winst maximaliseren.

 • Bekijk vergelijkingen van de total cost of ownership op 11 markten – til uw prestaties naar een hoger niveau bij aanbestedingen
 • Integreer onze data in uw interne systemen om de besluitvorming te ondersteunen (specificatie, restwaarden, voorspellingen en ruwe TCO-data)
 • Meet de gezondheid en prestaties van uw dealernetwerk
 • Vergelijk uw voertuigen in verschillende landen met onze pan-Europese data
 • Onderhoud nauwere relaties met iedereen in uw toeleveringsketen – en met uw eindklanten
 • Gebruik onze premium internationale trackingoplossingen voor de restwaarde en blijf op de hoogte van alle trends en aantrekkelijke financiële en leaseaanbiedingen om uw voertuigen te identificeren

Onze oplossingen

Car Cost Expert

De total cost of ownership concurrerend en aantrekkelijk maken voor klanten

Car to Market

Een toonaangevend adviesbureau dat focust op het ontwerpen, bouwen en lanceren van voertuigen

Residual Value Intelligence

Trends op de markt voor tweedehandsauto's bepalen, de omzet maximaliseren en de winstmarges beschermen

Residual Value Monitor

De voorraadprestaties monitoren, analyseren en benchmarken op nationaal niveau in heel Europa

Compare

Voertuigen kopen, controleren en verkopen met behulp van betrouwbare, gecontroleerde data

Data & API-oplossingen

Alle data die u tijdens de hele levenscyclus van een voertuig nodig hebt, op uw voorwaarden

EV Volumes

Gespecialiseerde data over het volume en de prognoses van elektrische voertuigen waarop u kunt vertrouwen

Remarketing

Remarketing

Gebruik Eurotax om uw remarketingprestaties te benchmarken en te beoordelen. Wij weten wat de richtprijs moet zijn voor uw remarketingactiva, ongeacht wat u bij de opname in het wagenpark hebt betaald.

Hoe wij u kunnen helpen

Van de beslissing welke voertuigen in en uit het wagenpark moeten worden genomen (in-fleet & de-fleet) tot het bepalen van de optimale remarketingwaarden, wij helpen u om alle blinde vlekken weg te nemen en de exacte specificaties van de activa te combineren met nauwkeurige prijszetting voor de markt en de kleinhandel.

Waarom Eurotax gebruiken

Onze klanten rekenen op ons om te weten waar, wanneer en hoe ze hun investering in een voertuigenstock kunnen maximaliseren.

Ja, neem contact met mij op over Eurotax

Let wel, wij leveren alleen abonnementsdiensten en kunnen geen losse waardebepalingen doen.

* Verplicht


Wij bieden onze producten en diensten enkel aan zakelijke klanten aan. Een medewerker van Eurotax zal persoonlijk contact met u opnemen en de producten en diensten van Eurotax aan u uitleggen. De verwerking van uw persoonsgegevens is gebaseerd op artikel 6 lid 1-punt b) en punt f) van de AVG zoals beschreven in het Privacybeleid van Eurotax.

Verwarring wegnemen

Onze door de markt vertrouwde identificatie-, specifieke, waardebepalings- en voorspellingsdata en inzichten helpen u modellen, afgeleiden en nog veel meer te beoordelen, alles op één plek.

Herstart remarketingstrategieën

Wij kunnen u helpen om:

 • De beste routes naar remarketingsucces te bepalen op basis van feiten, niet op basis van intuïtie
 • Een niet-onderhandelbare benchmark te bepalen waaraan u uw eigen remarketingprestaties kunt afmeten
 • Slimmere beslissingen te nemen op basis van de gemiddelde verkooptijd, nationale prijsgemiddelden en meer
 • De beste kanalen en plaatsen te bepalen om uw stock tegen de beste prijs te verkopen
 • Mogelijkheden te ontdekken voor winstgevende remarketing in Europa over de grenzen heen

Onze oplossingen

Forecast Web

Winstgevendheid verbeteren, risico's beperken en verlies minimaliseren met ongeëvenaarde restwaardevoorspelling

Residual Value Intelligence

Trends op de markt voor tweedehandsauto's bepalen, de omzet maximaliseren en de winstmarges beschermen

Residual Value Monitor

De voorraadprestaties monitoren, analyseren en benchmarken op nationaal niveau in heel Europa

Wagenpark & Financiën

Beheer de risico's van voertuigactiva van inkoop tot verkoop

Wij bieden nauwkeurige gegevens en inzichten zodat u beslissingen kunt nemen en kostbare fouten als gevolg van verkeerde informatie kunt voorkomen. U kunt op ons rekenen bij het kopen van auto's, het verwerken van het activarisico en het optimaliseren van beslissingen om uw wagenpark te verkleinen.

Lees meerPrijzen en specificaties

Identificeer snel voertuigen, uitrustingen en honderden technische kenmerken met onze eenvoudige VIN-opzoektool.

Taxaties en prognoses

Leg belangrijke trends heel nauwkeurig vast voordat ze zich voordoen met doelgerichte prognoses en betrouwbare gegevens over voorraad, verkoop en regionale variaties.

Service, onderhoud en reparatie

Voorkom dure verrassingen met een gedetailleerd overzicht van de huidige en verwachte kosten van uw wagenpark gedurende de levensduur van elk voertuig.

Verkoop van nieuwe voertuigen en toevoeging aan het wagenpark

Laad nauwkeurige en gedetailleerde specificatiegegevens – inclusief merkregels – in uw klantgerichte configurators voor meerdere merken en bied uw klanten zo de allerbeste gebruikerservaring.

 • Uitgebreide datafeed die 99 procent van alle nieuwe voertuigen op de markt dekt, inclusief elektrische en hybride voertuigen
 • Gedetailleerde technische specificaties voor compliance met het bedrijfsbeleid inzake voertuigen
 • Gestandaardiseerde indeling in alle grote Europese markten voor een hogere consistentie en flexibiliteit
 • Algemene gegevens die eenvoudig te integreren zijn in uw systemen, zodat u geen andere platforms hoeft te gebruiken (beschikbaar als datafeed of API)
 • Updates zijn regelmatig beschikbaar (tot zelfs 24/7) voor een betere nauwkeurigheid

Datafeed voor de specificaties

 

Risicobeheer en -controle

Bepaal en monitor de risicopositie van uw portefeuille op meerdere punten en reageer op elk moment op potentiële valkuilen.

Vanaf het begin

Bepaal vanaf het begin de risicopositie van voertuigen in alle markten met behulp van interdisciplinaire restwaardeprognoses en SMR-gegevens. Zo beperkt u de risico’s aan het einde van de looptijd en verbetert u tegelijkertijd de commerciële prestaties.

 • Wijs realistische restwaarden toe aan het begin van het contract met nauwkeurige voorspellingen en verbeter zo uw marges
 • Krijg inzicht in de trends van de restwaarden in meerdere landen per segment/autotype en pas zo de strategieën voor uw wagenpark aan
 • Voorspel de bedrijfskosten voor service en slijtage voor een efficiënte planning en voorkom budgettaire verrassingen en onverhoopte kosten

API voor taxatie en prognose

Gegevens over de totale eigendomskosten

Vergelijking van restwaarden

Residual value index

 

Tijdens het contract

Voer inventarisaties uit op elk moment en vanaf elk apparaat met behulp van toonaangevende gegevens. Zo identificeert, analyseert en beheert u potentiële risico’s in elke fase.

 • Gebruik onze betrouwbare VIN-service om voertuigen nauwkeurig te verifiëren
 • Bepaal nauwkeurige taxaties, inclusief de afschrijving van optionele extra’s
 • Genereer actuele evaluaties en prognoses

Re

Voertuigstrategie bij einde van het leasecontact en verkoop van tweedehandsauto’s  

Neem beslissingen over de remarketing en verkoop op basis van gegevens aan het einde van het leasecontract.

Einde van het leasecontract

Krijg toegang tot geharmoniseerde interdisciplinaire gegevens om het remarketingpotentieel van uw wagenpark maximaal te benutten.

 • Bepaal eenvoudig wat de beste manier is om voertuigen af te voeren die niet meer geleased worden, om uw wagenpark te verkleinen of om over te stappen op het leasen van tweedehandsauto’s
 • Ondersteun klanten bij verlengingen, afhankelijk van de aantrekkelijkheid van de tweedehandsauto vanuit het oogpunt van remarketing
 • Bereken het punt van actief vermogen/pariteit voor een hogere voertuigomzet

 

Verkoop van tweedehandsauto's

Ontvang direct zeer nauwkeurige taxaties van tweedehandsauto’s, weergegeven op een duidelijke, gebruiksvriendelijke interface.

 • Vergelijk de regionale waarden van tweedehandsauto’s om zo concurrentievoordeel te behalen op uw lokale markt
 • Een alles-in-éénoplossing voor de verkoop van tweedehandsauto’s, van taxaties tot advertenties die direct op erkende verkopersportals worden gepubliceerd voor een hogere efficiëntie
 • Maak aanbiedingen altijd en overal opnieuw aantrekkelijk, zodat u de prijsstelling aan de veranderingen in de markt en het beleid kunt aanpassen

Professionals in wagenparkbeheer en financiële dienstverlening vertrouwen op onze gegevens

Onze onvertekende gegevens zijn gestandaardiseerd voor heel Europa en alle grote merken. Hierdoor voorkomt u kostbare fouten en verkeerde informatie bij de strategie voor uw hele wagenpark.

Ontdek waarom Eurotax de absolute nummer één is voor professionals in wagenparkbeheer en financiële dienstverlening.

Ja, neem contact met mij op over Eurotax

Let wel, wij leveren alleen abonnementsdiensten en kunnen geen losse waardebepalingen doen.

* Verplicht


Wij bieden onze producten en diensten enkel aan zakelijke klanten aan. Een medewerker van Eurotax zal persoonlijk contact met u opnemen en de producten en diensten van Eurotax aan u uitleggen. De verwerking van uw persoonsgegevens is gebaseerd op artikel 6 lid 1-punt b) en punt f) van de AVG zoals beschreven in het Privacybeleid van Eurotax.

Ace risicobeheer

Onze huidige marktnoteringen en restwaardevoorspellingen helpen u:

 • Het juiste voertuig te kiezen en de juiste uitrusting voor uw eigen noden en die van uw klanten
 • De optimale risicopositie voor elk voertuig en de volledige portefeuille te bepalen
 • Uw in-fleeting- en de-fleeting-strategie aan te passen (wat er in en uit uw wagenpark gaat) dankzij onze data en inzicht in de huidige en komende trends in de sector die een impact hebben op de restwaarde
 • De waarde van uw wagenpark regelmatig nauwkeurig te herberekenen
 • U aan de regels te houden

Bouw uw configurator

Gebruik onze data om voorstellen voor uw klanten op te stellen. Wij leveren gebruikte auto’s en geraamde waarden, en ook specifieke data, die wij in uw configuratorsystemen kunnen invoeren. Dit ondersteunt uw risicobeheerproces, met inbegrip van technische factuurcontroles.

Controle over de totale kosten

Blijf op de hoogte van de beste aandrijvingsmix met onze data en inzichten over de total cost of ownership. Wij combineren toonaangevende afschrijvingsdata en inzicht in alle bedrijfskosten van het voertuig. Deze omvatten data over brandstof en energie, belastingen, service, onderhoud, slijtage, banden en verzekeringen. Wij helpen u de gebruikskosten bij te houden en de prijszetting voor uw klanten te verdedigen.

Onze oplossingen

Car Cost Expert

De total cost of ownership concurrerend en aantrekkelijk maken voor klanten

Compare

Voertuigen kopen, controleren en verkopen met behulp van betrouwbare, gecontroleerde data

Data & API-oplossingen

Alle data die u tijdens de hele levenscyclus van een voertuig nodig hebt, op uw voorwaarden

Forecast Web

Winstgevendheid verbeteren, risico's beperken en verlies minimaliseren met ongeëvenaarde restwaardevoorspelling

Residual Value Intelligence

Trends op de markt voor tweedehandsauto's bepalen, de omzet maximaliseren en de winstmarges beschermen

Residual Value Monitor

De voorraadprestaties monitoren, analyseren en benchmarken op nationaal niveau in heel Europa

EV Volumes

Gespecialiseerde data over het volume en de prognoses van elektrische voertuigen waarop u kunt vertrouwen

Verzekeringen

Verbeter uw verzekeringsaanbod met actuele voertuiggegevens

Met onze aanpasbare gegevenssets en gebruiksvriendelijke software neemt u snel belangrijke beslissingen over uw verzekeringen, van het accepteren tot het beheren van verzekeringsrisico's.

Lees meer

Identificatie en specificatie van het voertuig

Krijg direct toegang tot gedetailleerde technische voertuiginformatie voor 99% van de voertuigen wereldwijd.

Prijsbepaling en taxaties

Leg belangrijke trends nauwkeurig in realtime vast en verscherp zo het benchmarken van uw concurrentie.

Service, onderhoud en reparatie

Total loss-claims en schattingen van reparatiekosten worden een fluitje van een cent met onze handige interactieve toolkits.

Verzekeren

 • Bekijk nauwkeurige en gedetailleerde voertuiginformatie met alleen een VIN, zodat u uw klanten betere premies kunt bieden zonder dat dit ten koste gaat van de winst.
 • Behoud de controle ondanks een evoluerende markt dankzij actuele gegevens voor 99% van de elektrische, hybride en ICE-voertuigen.
 • Integreer onze gegevens naadloos in uw bestaande systemen en bespaar zo op dure software-upgrades.
 • Verminder het aantal menselijke fouten dat tot schadelijke fraudeclaims kan leiden aanzienlijk.

Lees meer

Beoordeling van schadeherstel en claims

 • Schat eenvoudig de waarde van een claim in met onze toonaangevende tool voor voertuigtaxatie.
 • Vind snel en eenvoudig nauwkeurige prijzen en informatie over onderdelen met behulp van interactieve afbeeldingen met kleurcodering.
 • Bepaal de verwachte reparatiekosten met Repair Estimate. Gebruik dit samen met nauwkeurige taxaties om zo de total loss-claims te evalueren
 • Bekijk historische gegevens over de restwaardes om uw beslissingen te onderbouwen.

Residual Value data

Verzekeringsprofessionals vertrouwen op onze gegevens

Samen met een team van bijna 400 autospecialisten creëren we elke dag onafhankelijke taxaties die de meest betrouwbare prijsinzichten bieden in heel Europa.

Ontdek waarom Eurotax de absolute nummer één is voor verzekeringsprofessionals.

Ja, neem contact met mij op over Eurotax

Let wel, wij leveren alleen abonnementsdiensten en kunnen geen losse waardebepalingen doen.

* Verplicht


Wij bieden onze producten en diensten enkel aan zakelijke klanten aan. Een medewerker van Eurotax zal persoonlijk contact met u opnemen en de producten en diensten van Eurotax aan u uitleggen. De verwerking van uw persoonsgegevens is gebaseerd op artikel 6 lid 1-punt b) en punt f) van de AVG zoals beschreven in het Privacybeleid van Eurotax.

Kies voor snellere processen en maak tijd vrij voor andere dingen

Gebruik Eurotax en wij kunnen u helpen om:

 • Claims snel en efficiënt te verwerken
 • Ingenieurs vrij te maken voor voertuigen die hun expertise vereisen
 • Meer nauwkeurige en concurrerende offertes op te stellen met VIN en opzoeking nummerplaat om alle opties en veiligheidsuitrusting automatisch te bepalen
 • De kosten te drukken door de schade aan het voertuig nauwkeurig te bepalen

Krijg vertrouwen in uw berekeningen

Met de nauwkeurige data van Eurotax, die het vertrouwen genieten van de Financial Ombudsman Service, wordt de berekening van de total loss winstgevend en verklaarbaar voor uw klant.

Krijg toegang tot historische restwaardedata om nauwkeurigere beslissingen te ondersteunen.

Vertrouw op onze nauwkeurige gegevens voor uw telematica

Wij bieden ondersteuning bij het genereren van telematicadata en zorgen voor een nauwkeurige identificatie van de uitrusting die in elk voertuig wordt gebruikt.

Onze oplossingen

Residual Value Intelligence

Trends op de markt voor tweedehandsauto's bepalen, de omzet maximaliseren en de winstmarges beschermen

Data & API-oplossingen

Alle data die u tijdens de hele levenscyclus van een voertuig nodig hebt, op uw voorwaarden

Carrosseriebedrijven & Experten

Carrosseriebedrijven & Experten

Doe elke keer de juiste schattingen met onze toonaangevende reparatie- en waardebepalingsdiensten.

Hoe wij u kunnen helpen

Van nauwkeurige data tot prijzen van onderdelen en reparatie-instructies, onze gebruiksvriendelijke applicaties besparen u tijd en helpen u uw winstmarges te maximaliseren.

Waarom Eurotax gebruiken

Met onze dataoplossingen kunt u snel foutloze schattingen maken, uw efficiëntie opkrikken, uw concurrentievermogen een boost geven en uw eindresultaat beschermen.

Ja, neem contact met mij op over Eurotax

Let wel, wij leveren alleen abonnementsdiensten en kunnen geen losse waardebepalingen doen.